Ceramica care alcătuiește grătarul Kamado izolează în mare măsură căldura și emite o radiație termică diferită. Acest lucru permite cărnii, peștelui sau altei feluri de mâncare să rețină mai multă umiditate și, prin urmare, să rămână mai fragede.
Datorita constructiei ceramice, temperatura poate fi mentinuta constanta si poti controla gradele destul de precis. Versatilitatea acestui dispozitiv este fără precedent. Puteți grătar, afumat, coace, abur și găti lent pe un Kamado.
inclusiv gratar
termometru în °C și °F
disponibil in 4 culori: negru, verde, menta si gri
din ceramică emailată și oțel
Opțional: deflector de căldură, piatră pentru pizza, grătar din fontă, set de grătare, pui de pui, rotisor, capac de protecție, starter de cărbune, poker de cenușă, mănușă termorezistentă, spatulă, clește pentru grătar, perie pentru grătar, brichete ușoare și clemă pentru grătar.
GĂTIRE LENTĂ
La gătirea lentă, carnea nu trebuie să intre în contact direct cu căldura cărbunilor și se recomandă utilizarea unui deflector de căldură sau a unui set de grătare (inclusiv plăci de încălzire).
Un deflector de căldură este o farfurie din ceramică pe care o așezi între foc și carne. Acest lucru înseamnă că nu există un contact direct și că puteți ușor grătar indirect. Ideal pentru a găti ușor bucăți mari de carne.
Un set de rafturi este format din mai multe niveluri, ceea ce creează mai mult spațiu și vă permite să coaceți la diferite temperaturi. Cele 2 jumătăți de grile pot fi amplasate pe diferite niveluri. Îndepărtarea unei jumătate de grătar poate fi, de asemenea, utilă, de exemplu pentru a adăuga cărbune. Gratarul indirect este posibil prin folosirea celor 2 jumatati de incalzire impreuna. O combinație de grătar direct și indirect este posibilă și prin utilizarea unei plăci de încălzire. De exemplu, puteți prăji carnea peste cărbuni timp de câteva minute și apoi lăsați-o să fiarbă mai departe în zona de deasupra plăcii de încălzire.
INSTRUCȚIUNI DE UTILIZARE
• Când utilizați Kamado pentru prima dată, puteți face acest lucru încălzindu-l încet la 100-150°C timp de aproximativ 1 oră. Apoi lăsați Kamado să se răcească din nou. Repetați acest proces primele 3 ori când utilizați Kamado.
• Ungeți discul de margaretă superior al Kamado (controlul aerului superior) cu ulei vegetal și repetați acest lucru în mod regulat.
• Faceți un foc punând un număr de aprinderi pe placa de cărbune din partea de jos a Kamado-ului. Apoi puneți deasupra 2 pumni de cărbune.
• NU folosiți benzină, terebentină, benzină, alcool sau alte produse lichide de brichetă.
• Nu folosiți prea mult combustibil, dacă focul este prea puternic, Kamado se poate deteriora. Aproximativ cinci centimetri de cărbune este suficient pentru multe utilizări.
• Lăsați focul să ardă până când se epuizează tot combustibilul și focul este stins.
• Dacă flăcările inițiale sunt prea mari, se poate deteriora garnitura din pâslă înainte ca aceasta să aibă șansa de a adera corect.
• După prima utilizare, verificați dacă toate dispozitivele de închidere sunt bine fixate. Inelul metalic care conectează capacul de bază se va extinde atunci când este încălzit și se poate slăbi. Este recomandat să verificați inelul și să-l strângeți din nou cu o cheie dacă este necesar.
• Acum puteți utiliza Kamado în mod normal.
• Un Kamado este potrivit doar pentru utilizare în aer liber.
Surd
• Pentru a stinge focul, opriți alimentarea cu combustibil și închideți toate orificiile și capacul, astfel încât focul să se stingă natural.
• NU folosiți apă pentru a stinge cărbunele; Acest lucru poate deteriora ceramica Kamado.
DEPOZITARE
• Dacă nu utilizați dispozitivul și îl lăsați afară, mai întâi trebuie să lăsați Kamado să se răcească complet și apoi să îl acoperiți cu protecție adecvată împotriva ploii.
• Blocați ambele cleme ale roților astfel încât să nu se poată deplasa.
• Este recomandat să depozitați Kamado acoperit pentru protecție.
• Depozitați într-un loc ferit de îngheț. Prin urmare, Kamado ar trebui să fie depozitat în interior iarna.
CURĂȚARE
• Kamado se autocurăță prin ardere timp de 30 de minute la 260°C, ceea ce arde toate reziduurile și murdăria. Cu toate acestea, nu este obligatoriu să se efectueze.
• NU folosiți apă sau alte tipuri de produse de curățare pentru a curăța interiorul Kamado-ului dumneavoastră. Pereții sunt poroși și absorb tot lichidul, ceea ce poate provoca ruperea Kamado-ului. Dacă s-a format multă funingine, puteți folosi o perie sau unealta furnizată pentru a șterge reziduurile de carbon înainte de următoarea utilizare.
• Glisând controlul de aer din partea inferioară până la dreapta, puteți folosi maneta pentru cenușă (opțional) pentru a îndepărta reziduurile de cărbune care au căzut prin grătar din compartimentul pentru cenușă.
• Utilizați un agent de curățare neabraziv pentru a curăța grătarele și grătarele imediat ce aparatul s-a răcit complet. Grătarul NU poate fi spălat vase.
• Când curățați exteriorul, așteptați până când Kamado s-a răcit complet și utilizați o cârpă umedă cu un detergent slab.
ISTORIE
Arheologii au găsit ceramică veche de 4.000 de ani despre care se crede că sunt versiuni timpurii ale ceramicii Kamado. De atunci a evoluat în multe feluri: capacul poate fi îndepărtat, există o ușă suplimentară pentru un control mai bun al căldurii și acum cărbunele este folosit ca combustibil principal în loc de lemn. În Japonia, Mushikamado era o oală rotundă de lut cu un capac detașabil. Numele „Kamado” este cuvântul japonez pentru „aragaz” sau „plită”.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.